Te land, ter zee en in de lucht

zondag 11 augustus 2024, 15u00
Te Land, ter Zee en in de Lucht - Snel naar de bel - Battel Foor 2024

Snel naar de bel!

Op Battel Foor, zondag 11 augustus, organiseert theatergezelschap De Compainie weer een spel dat de grenzen van het fatsoen aftast! En dit jaar gaan we er vaart inbrengen. Letterlijk dan: de Leuvense Vaart. Want wat is Battel zonder haar waters?

Wie herinnert zich het geweldige Te land, ter zee en in de lucht nog? Wel, we maken de vaart klaar voor het spel Snel naar de bel. Vaar in duo zo snel mogelijk met ons rubberbootje naar de bel, reik, wankel, spring, en luid met de klepel van onze klok de snelste tijd in! Ga jij naar huis met onze hoofdprijs, een weekendje Nieuwpoort ter waarde van 150 euro?

Maar natuurlijk valt er nog meer te winnen. De grootste pechvogel sturen we niet met lege handen naar huis. En de best verklede matrozen vallen ook in de prijzen!

Nu, wie zoeken we? Stel met je buren, familie en vrienden een team van 2 personen samen en zorg dat je herkenbaar bent als team (verkleed, geverfd, verbouwd, opgestoken,…). Het bootje voorzien wij. Pret verzekerd (ook voor de kapiteins aan de wal), leuke prijzen te winnen — en uiteraard eeuwige roem in Battel!

Te Land, ter Zee en in de Lucht - Snel naar de bel - Battel Foor 2024
Foto's uit de oude doos: de Serieuze Wandeling in Battel, Mechelen

Die plezante Battelaars toch…

Natuurlijk komt dit niet zomaar uit de lucht gevallen. Sommigen hebben het in Geert Laarmans’ lezing over de schoolgeschiedenis in Battel al gehoord of gelezen. De Compainie is eigenlijk geboren op één van de fotoprojecties van Battel in Beeld: het moment dat er een oude foto getoond werd van een stoet van verklede Battelaars… De Serieuze Wandeling. Lang geleden, vergeten, maar hoe geweldig was dat? Of zoals het in een krant in 1901 werd gezegd: “…dat de vrienden van Battel plezante mannen zijn die in braafheid en deftigheid zich kunnen vermaken.”

Wel, we laten ons niet kennen. Wij kunnen nog altijd deftig plezier maken, zowel jong en zeker oud, in ons mooiste kostuum 😉

Je ploeg inschrijven

Schrijf je met 2 buren, vrienden of familie in, presenteer je als een hecht matrozenteam (verkleed, geverfd, verbouwd, opgestoken,…), en bewijs dat je de snelste, zotste, of klunzigste bent.

Te Land, ter Zee en in de Lucht – Snel naar de bel! gaat door op 11/08 om 15u00. Deelnemen kan van 9 tot 99 jaar (geef een seintje als je ouder bent, we doen hier niet moeilijk over, hoor).

Mail naar info@decompainie.be om jullie in te schrijven, geef de namen van de matrozen en jullie teamnaam door. Na jullie inschrijving sturen we nog een mail met alles wat je moet weten…

Het winnend team van 2022 op de Serieuze Battle op Battel Foor