De Serieuze Battle

zondag 13 augustus 2023, 15u15
De Serieuze Battle — Battel Foor, 13 augustus 2023

Een Serieuze Battle

Op Battel Foor, zondag 13 augustus, organiseert theatergezelschap De Compainie een spel zonder grenzen, of beter: een zoektocht zonder grenzen! De verse acteursgilde van ons Hollywood aan de Dijle moet haar naam hoog houden, maar de laatste tijd is het losbandigheid en schandalen troef. We hebben dringend 4 personal assistants nodig die hun fratsen wat kunnen verdoezelen op het podium.

Wie zoeken we? Stel met je buren, familie en vrienden een ploeg van 4 personen samen, zorg dat je herkenbaar bent als team van vier, en strijd tegen andere Battelse ploegen in leuke spelletjes om de paparazzi te saboteren. Pret verzekerd, en leuke prijzen te winnen — en uiteraard eeuwige roem in Battel!

De Serieuze Battle — Battel Foor, 13 augustus 2023

De Serieuze… wat??

Natuurlijk komt dit niet zomaar uit de lucht gevallen. Sommigen hebben het al gehoord op Geert Laarmans’ lezing over de schoolgeschiedenis in Battel. De Compainie is eigenlijk geboren op één van de fotoprojecties van Battel in Beeld: het moment dat er een oude foto getoond werd van een stoet van verklede Battelaars… De Serieuze Wandeling. Lang geleden, vergeten, maar hoe geweldig was dat? Of zoals het in een krant in 1901 werd gezegd: “…dat de vrienden van Battel plezante mannen zijn die in braafheid en deftigheid zich kunnen vermaken.”

Wel, we laten ons niet kennen. Wij kunnen nog altijd deftig plezier maken, zowel jong en zeker oud. Schrijf je nu in met 4 collega-personal-assistants, steek je in je mooiste kostuum, en verdedig de trots van Battel!

Foto's uit de oude doos: de Serieuze Wandeling in Battel, Mechelen

Je ploeg inschrijven

Schrijf je met 4 buren, vrienden of familie in, presenteer je als een hecht team van vier (kledij, attributen, verf,…), en bewijs dat je de beste bent. Laat de pers een poepje rieken: bescherm onze verdorven acteurs!

De Serieuze Battle gaat door op 13/08 van 15u15 tot 17u. Deelnemen kan vanaf 10 tot 110 jaar (geef een seintje als je ouder bent, we doen hier niet moeilijk over, hoor).

Mail naar info@decompainie.be om jullie in te schrijven, geef je naam als ploegleider en jullie ploegnaam door. Na jullie inschrijving sturen we nog een mail met alles wat je moet weten…